EV-Box laadpalen
Een overname in het laadpaal-land. Want elektrisch rijden is een groeimarkt, dus ook laadpalen worden populairder.

Energiebedrijf Engie geeft aan een groeimarkt te zien in elektrisch rijden. De overname van EV-Box is een strategische overname. Engie wil groene mobiliteit faciliteren en is van plan om wereldwijd de grootste speler te worden op het gebied van groene mobiliteit. Mede vanuit de gedachte van een energietransitie.

Het streven van Engie is een koolstofarme economie, waarin duurzame energie, energie-efficiëntie en rationeel grondstoffengebruik centraal staan. Het is en blijft een energiebedrijf, waarvan fossiele brandstoffen tot de kernactiviteiten behoren.

Het Nederlandse EV-Box is opgericht in 2010. Het bedrijf verkoopt laadstations, laadbeheer-software en levert verschillende diensten op het gebied van elektrisch rijden. Laadpalen en aanverwanten dus, om het makkelijk te zeggen. Met als klanten bedrijven, overheden en particulieren. EV-Box is zowel actief op de Europese markt als in Amerika. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 40.000 laadpunten geïnstalleerd.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Lap, Engie. Nu is het naar de kl°ten hoor, jullie EV-doos.

“Het streven van Engie is een koolstofarme economie, waarin duurzame energie, energie-efficiëntie en rationeel grondstoffengebruik centraal staan.”

Leuke marketingpraat. Gaan ze straks weer mekkeren over het openhouden van hun kerncentrales, want “de EV heeft stroom nodig hoor, en dat kan alleen met ons vergif…”

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.