Prius Plus
Dat zakelijke leaserijders massaal (plug-in) hybrides omarmen vanwege de lage bijtelling is bekend. Nu lijkt de hybride ook onder occasionrijders in opkomst. Uit onderzoek van een leasemaatschappij blijkt dat ruim een kwart van de particuliere occasionkopers bij de volgende aankoop een hybride overweegt.

Anders dan bij een leaseauto, stimuleert de overheid de aanschaf van een tweedehands hybride- of stekkerauto niet. Uit het onderzoek van leasemaatschappij LeasePlan blijkt dat nog veel occasionrijders denken dat een hybride duurder is dan een reguliere occasion (42%). Dat is dan ook de reden waarom occasionrijders niet altijd overwegen om een tweedehands (plug-in) hybride aan te schaffen. Prijs is immers het belangrijkste criterium bij de aankoop van een occasion, zo komt uit het onderzoek naar voren.

Occasionrijders die interesse hebben in een hybride, gaan vooral overstag vanwege het brandstofverbruik en het milieu. Opvallend is dat mannen significant vaker geïnteresseerd zijn in een (plug-in) hybride occasion dan vrouwen. Op dit moment is het aanbod aan tweedehands (plug-in) hybrides nog relatief beperkt, maar komende jaren zal dit aanbod echter fors groeien. Door de lage bijtelling worden deze auto’s op dit moment massaal geleased en deze komen na enkele jaren weer op de markt als occasion.

Om het particuliere kopers van gebruikte auto’s gemakkelijker te maken om (semi) elektrisch te rijden, informeert LeasePlan hen over de voordelen en het gebruik van elektrische auto’s. Volgens de leasemaatschappij zou het slim zijn als de overheid ook het tweedehands gebruik van (plug-in) hybrides zou stimuleren. Martijn Versteegen, Leaseplan: “door ook het tweedehands gebruik van de hybride te stimuleren, voorkom je dat de gesubsidieerde milieuwinst na vijf jaar verdwijnt naar het buitenland.” De leasemaatschappij is de eerste occasionverkoper die nu zelf in actie komt. Geïnteresseerden kunnen bij aankoop van een Occasion stekkerauto een laadpaal bij LeasePlan aanschaffen voor 550 euro. De leasemaatschappij hoopt dat andere professionele occasionverkopers dit voorbeeld zullen volgen, waardoor het aandeel elektrische kilometers dat met deze auto’s wordt gereden zo hoog mogelijk wordt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.