Deze “pickup op twee wielen” brengt passagier en alle dagelijkse benodigdheden geheel elektrisch van A naar B.

Omdat het meenemen van bagage op een gewone scooter een flinke uitdaging kan zijn en er “nergens een elektrische scooter van goede kwaliteit te vinden is”, designde Lit Motors – een jong bedrijfje uit San Fransisco – de Kubo. Het onconventionele voertuig heeft een bagageruimte van 56 bij 56 centimeter waar tassen, dozen en alle gekkigheid op zijn plek wordt gehouden met haken en rails in het frame. In totaal kan er 136 kilogram worden vervoerd, inclusief het gewicht van de bestuurder.

De 3 kW in-wheel elektromotor trekt de Kubo naar een maximum snelheid van 45 km/u. De 3,81 kWh verwisselbare lithium-ion accu houdt het 80 kilometer vol, waarna via een ingebouwde lader en een standaard stopcontact binnen een paar uur volledig worden opgeladen.

Om de scooter voor te bereiden op de toekomst en op de markt te krijgen wordt er geld ingezameld. Het blijft een hobbyprojectje dat de Lit Motors engineers in hun vrije tijd ondernemen en kunnen niet rekenen op de fondsen van het moederbedrijf. Het is dus geheel aan de consument om de productie werkelijkheid te laten worden, ook al is er nog geen verkoopprijs bedacht. Er moet een fabriek worden gebouwd en mensen aangenomen, maar het team is ervan overtuigd dat hun droom werkelijkheid zal worden.

Bekijk HIER de bewegende beelden van het prototype.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

In totaal kan er 136 kilogram worden vervoerd, inclusief het gewicht van de bestuurder.

Die lui hebben wel humor, de gemiddelde Amerikaan weegt al meer dan dat, dus het meenemen van bagage gaat niet meevallen.

Is een zowieso een intressant model. je kunt heel wat meer als je zonder een 4-takt rond moet gaan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.