KTM Freeride E-SM
Het Oostenrijkse KTM is vooral bekend om haar crossmotoren, die al diverse keren de Dakar-rally wisten te winnen. Nu voegt het bedrijf een elektrische motorfiets voor de straat toe aan haar leveringsprogramma.

Deze KTM Freeride E-SM maakt onderdeel uit van de bestaande Freeride E-serie, die momenteel bestaat uit twee voor ruig terrein bedoelde modellen (hieronder afgebeeld). De elektro-aandrijving mag met 22 pk niet overdreven sterk lijken, dankzij het relatief hoge koppel van 42 Nm, dat bovendien op elk moment maximaal beschikbaar is, kunnen de KTM Freeride E-modellen toch behoorlijk ruig terrein aan.

Door de Freeride E van gladdere banden en een aangepaste vering te voorzien, is deze lichte (110 kg) elektrische motor ook geschikt voor gebruik in de stad. Volgens KTM kan je ongeveer een uur rondrijden op een volle lading, maar een wat meer concrete uitspraak over het aantal kilometers dat je ver komt op een lading, doet KTM niet. Wel kun je het accupack eenvoudig wisselen voor een geladen exemplaar, mocht je snel door willen en geen tijd hebben om te laden. Een vergelijkbaar concept zagen we eerder bij de Gogoro e-Scooter. Prijzen beginnen bij 11.658 euro.

KTM Freeride E


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De eerste van KTM bedoel je dan?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.