Bij Fisker-dealer Kroymans in Hilversum werd afgelopen vrijdag (25 mei 2012) de 100e Fisker Karma van dit jaar afgeleverd. Andries Jansen, directeur/eigenaar van Jansen Furniture, ontving uit handen van Geert-Jan Tax, general manager van zowel Fisker Nederland als Kroymans, de sleutels en een attentie. In totaal rijden er nu, inclusief demonstratieauto’s en auto’s die door dealer Fisker Breda zijn geleverd, al ruim 110 elektrisch aangedreven Fiskers in ons land.

Dit aantal groet snel verder en mag beslist opzienbarend worden genoemd gezien de recente verkoopstart van het merk, in de laatste dagen van december 2011, en het aandrijfconcept van het compleet nieuwe merk Fisker.

Tax: “Je kunt wel zeggen dat wij met de Fisker Karma in de topklasse een kleine revolutie veroorzaken. We laten qua verkoopcijfers praktisch iedereen achter ons, door de prijs/kwaliteitverhouding van de Karma en doordat meer en meer mensen in hun organisatie op het gebied van duurzaamheid echt een stap vooruit willen zetten. Enkele andere merken leveren hybride-uitvoeringen. Maar de Karma is een volledig elektrisch aangedreven auto met een range extender, waarmee je 80 kilometer geheel elektrisch en volkomen schoon kunt rijden, om daarna met ingeschakelde range-extender elke gewenste bestemming te kunnen bereiken. Wij hebben klanten die zoveel elektrisch rijden dat ze vol enthousiasme komen vertellen dat ze een benzineverbruik van 1 op 60 of 80 haalden! Cruciaal is dan wel dat je zowel thuis als bij je bedrijf en onderweg zoveel mogelijk de auto aan een laadpaal koppelt. De eigenaar van deze 100e Karma, de heer Jansen, is een goed voorbeeld van een toekomstgerichte ondernemer die het elektrisch rijden ook op dat gebied zo goed mogelijk regelt.”

In totaal heeft Fisker inmiddels duizend (1000) Karma’s verkocht, waarvan dus 10% in Nederland is te vinden! Als we even verder rekenen; 1000 karma’s in 6 maanden is ongeveer 167 auto’s per maand, of 5,5 per dag. Het automerk heeft inmiddels 100 miljoen omzet gedraaid in de eerste 4 maanden van 2012, niet slecht voor een bedrijf dat maar 1 product heeft.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat zijn geen slechte cijfers! Als je dit zo leest dan lijkt het inderdaad goed te gaan met Fisker. Nu kijken of ze kunnen doorpakken, en of ze technische problemen verder kunnen uitsluiten.

@autoblogger: Prima cijfers inderdaad, Fisker floreert op de NL markt. Maar ze hebben dan al wel sinds 2009 orders verzameld. Dit geeft ze logischerwijs een voorsprong op het moment dat er ook daadwerkelijk uitgeleverd wordt.

100 stuks al? Waar rijden die dingen? Heb er nog nooit een gezien…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.