BMW i3s
De geruchten waren er al langer, maar die zwellen weer stevig aan. De vernieuwde BMW i3 is amper op de markt, maar grotere accupaketten zijn op komst.

In het jaar 2016 werd de BMW i3 van de eerste generatie al eens voorzien van een groter accupakket. De kleine elektrische BMW debuteerde in het jaar 2013 met een accupakket van 18,8 kWh, in 2017 kreeg de auto een accupakket met een capaciteit van 27,2 kWh. Dat was nog voor de introductie van de vernieuwde BMW i3. Laatstgenoemde was te zien op de IAA in Frankfurt. De BMW i3 is wat bijgepunt, maar er is beslist geen sprake van wereldschokkende veranderingen. Wel komt er een BMW i3s, met meer vermogen en een wat sportiever uiterlijk.

Naar nu blijkt kan er binnen afzienbare termijn opnieuw een groter accupakket worden verwacht, dat meldt althans Bmwblog. In 2018 komt er een 120 Ah-variant van de i3. In meer gangbare termen om de grootte van accupakketten aan te duiden wordt dat 42,5 kWh. Dat begint de normgrootte te worden. Zo ongeveer alle (relatief) betaalbare elektrische auto’s hebben een accupakket van 30 tot 50 kWh, een enkele uitschieter naar boven daar gelaten.

Met het grotere accupakket neemt het rijbereik van de BMW i3 toe van 300 km naar ongeveer 375 km. Het gewicht van het accupakket blijft naar verwachting hetzelfde, evenals het voltage waarmee wordt gewerkt. Dit is dus eenvoudigweg een technologische verbetering.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.