Krijgen we binnenkort ook hybride Alpina's?
BMW gaat timmert stevig aan de weg met hun e-modellen en dus zou het logisch zijn als ook Alpina zich met hybride auto’s gaat bezighouden. Toch?

In een gesprek met Autocar geeft de Alpina’s CEO aan dat een hybride inderdaad een mogelijke nieuwe stap is voor de bescheiden fabrikant van, laten we zeggen, meer verfijnde versies van je huis-tuin-en-keuken-BMW. De Alpina diesels lopen bovendien lekker, wat maar aangeeft dat de V8 en de zes-in-lijn op benzine niet heilig zijn.

Puntje is alleen wel dat BMW daarvoor met modellen moet komen die ook echt geschikt zijn om op z’n Alpina’s te worden opgebouwd. Klanten kopen niet alleen een door Alpina gefinetunede BMW om hard mee te gaan, maar ook om dagelijks te gebruiken. Daar zijn ze immers prima voor geschikt.

De vraag is alleen of de hybrides van nu dat ook al zijn, daar de elektrische range van moderne hybrides en PHEV’s nog wat te wensen overlaat. Na een beperkt aantal kilometers is de juice vaak op, waarna wordt overgeschakeld op louter de verbrandingsmotor die z’n kunstje op fossiele brandstoffen doet.

Als de range van deels elektrische BMW’s in de nabije toekomst inderdaad toeneemt, is een hybride Alpina echter een kwestie van tijd. We zijn vanzelfsprekend zeer benieuwd.

Overigens heeft Alpina al een interessante geschiedenis met zeer zuinige auto’s. Check bijvoorbeeld deze unieke 3-serie met een verbruik van 1 op 37,5.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat een fantastische wagen boven het artikel. OT, waarom niet? Als het de toekomst is zouden ze gek zijn als ze er niets mee doen.

Alpina zal er vast een chic feestje van maken!

Ik hoop het niet. Maar denk wel dat het ooit zal gebeuren

Tweeledig:

Natuurlijk kunnen er hybride Alpina’s komen. Alpina’s zijn gemaakt om moeiteloos hard te gaan, met bruikbaar koppel onderin. Daar kan een hybride aandrijflijn fantastisch aan bijdragen. Zelfs in een Outlander is het koppel onderin wat je moeiteloos lijkt mee te sleuren erg prettig. Dus wat dat betreft kan het prima.

Maar er kleven wel twee grote nadelen aan: gewicht actieradius. Op het moment dat het elektrische sapje op is, moet je het halve gewicht van mijn zus (200-300kg extra) mee zeulen. En Alpina’s zijn typische Autobahnbrenners, in relatief korte tijd enorme afstanden afleggen, dus als ze dat onder controle hebben, kunnen ze het best een Active Hybrid op de markt brengen.

Desalniettemin, ik vind Alpina wel een erg leuk merk. Rijk aan traditie, en volwassener dan de creaties van BMW M. Zo’n gele M4 Coupe met zwarte wielen of een Alpina groene D3 Touring? Ik zou het wel weten!

Alpina I8😂

Op de autobahn heeft een hybride systeem niet zo’n geweldig voordeel. Langst de andere kant als ze een een clevere hybride maken. Electrische supercharger oid. dan kan het nog wel eens wat worden.
We shall see, zolang ze maar comfy en snel blijven maakt dat bij alpina geen verschil uit.

Als er geld te verdienen valt komt t wel

Pfff een hybride Alpina hahaha. Ik hoop dat ze er geen één verkopen. #fail

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.