Doorsnede van de techniek van de EVEX 910e
Meestal is een gangwissel bij een volledig elektrische auto een niet bestaand fenomeen. Maar Kreisel lijkt het net wat anders aan te pakken bij de herinterpretatie van een klassieke Porsche.

De Oostenrijkse fabrikant Kreisel is al een tijdlang bezig met de ontwikkeling van de EVEX 910e. Een ranke raceauto met een fluisterstille aandrijflijn, want deze auto wordt elektrisch aangedreven. Nu is er meer bekend geworden over de transmissie die wordt gemonteerd. Het is een lichtgewicht automatische versnellingsbak met twee verzetten, als vanzelfsprekend onderdeel van de aandrijflijn.

Het prestatieniveau geeft weinig reden tot klagen. In 2,5 s wordt 100 km/u bereikt, de topsnelheid moet boven de 300 km/u komen te liggen. Een volgeladen accupakket maakt een rijbereik van meer dan 350 km mogelijk. De elektromotor is goed voor 600 kW (816 pk) en een koppel van 900 Nm. De accucapaciteit is 54 kWh. De gangwissel van de automaat vindt plaats binnen 0,25 seconden.

Kreisel is bekend als toeleverancier en specialist op het gebied van elektrisch rijden. Er wordt naar gestreefd om zoveel mogelijk componenten in eigen huis te ontwikkelen en niet uit te gaan van bestaande componenten. Het bedrijf doet overigens ook wel eens wat met Mercedessen, het heeft van een Sprinter een volledig elektrische brandweerwagen gemaakt en ook een G-klasse geëelektrificeerd. Deze Kreisel EVEX 910 zal in een beperkte oplage worden gebouwd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.