Stijgende benzineprijzen is een fenomeen dat wereldwijd voorkomt. Recentelijk werd door middel van een infographic nog duidelijk dat Nederland bovenaan staat als land met de duurste benzineprijs. Maar vergeleken met de brandstofkosten van het Amerikaanse leger in Afghanistan valt zelfs onze literprijs in het niet.

De Wall Street Journal heeft onthuld dat één liter benzine soms wel honderd dollar (omgerekend: €75) kost voor het VS-leger in Afghanistan. De reden voor deze prijs zijn de kosten die moeten worden gemaakt om de brandstof op de plek van bestemming te krijgen. Steeds vaker wordt gekozen om voorraden aan te leveren per vliegtuigdropping, aangezien dat een stuk veiliger is dan een konvooi over de weg. De keerzijde is dat de gemiddelde literprijs gigantisch stijgt.

De veiligheidskwestie is ook de reden dat het aantal droppingen per vrachtvliegtuig in de toekomst alleen maar zal toenemen. Sinds 2005 is het aantal bevoorradingen vanuit de lucht al vijftig keer zoveel geworden dan voorheen. In deze video wordt meer uitleg gegeven over de bizarre kostenstijging van brandstof. (via Autoblog Green)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het leger kan ook Nissan Leafs van bepansering voorzien en daar mee gaan rijden…

“droppingen per vrachtschip”

Per luchtschip? Of vrachtvliegtuig?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.