Elektrisch rijden is nóg duurzamer wanneer er wordt gereden op zonne-energie. Om elektrische rijders de mogelijkheid te bieden om zo goedkoop en zo duurzaam mogelijk elektrisch te rijden, hebben The New Motion en Zonline de handen ineen geslagen.

Om deze nieuwe partnership te vieren krijgen klanten van The New Motion 10% korting op de aanschaf van zonnepanelen bij Zonline.

The New Motion, aanbieder van laadoplossingen, wil het voor berijders van elektrische auto’s zo makkelijk mogelijk maken om meer elektrische kilometers te maken. Door het plaatsen van zonnepanelen van zonnepanelenaanbieder Zonline, is het mogelijk om zelf stroom op te wekken waarmee de elektrische auto via het oplaadpunt opgeladen kan worden.

The New Motion heeft voor haar klanten een partner geselecteerd waarbij papierwinkel, dakmetingen of andere ingewikkelde trajecten verleden tijd zijn. Via The New Motion website kan een iQuote bij Zonline worden aangevraagd. Deze interactieve offerte toont de mogelijkheden voor het dak, de bijbehorende besparing en de bijdrage aan het milieu.

Om zelf elektriciteit op te wekken is een aanvullende investering nodig; daarna is iedere kilometer die gereden wordt kosteloos. Achttien panelen zouden voldoende elektriciteit opwekken om 20.000 km per jaar te rijden. Over de levensduur van de zonnepanelen betekent dit dat 470.000 kilometer gereden kan worden voor 0,96 cent per kilometer. Met een benzine auto zou dit 12 cent per kilometer kosten. Ritsaart van Montfrans, oprichter The New Motion:

Elke kWh die door de zonnepanelen wordt opgewekt, verdwijnt van de elektriciteit-eindafrekening van de eindgebruiker. De investering in de zonnepanelen wordt daarmee snel terugverdiend. Ook worden de op zonne-energie gereden elektrische kilometers volledig duurzaam; er worden geen broeikasgassen uitgestoten voor het opwekken van de elektriciteit.

Zonline heeft onlangs aangekondigd om als enige partij in Nederland een rendementsgarantie voor een periode van 5 jaar te geven aan haar klanten. Klanten krijgen geld terug als blijkt dat de daadwerkelijke stroomopbrengst niet matcht met de vooraf gegarandeerde opbrengst. Op deze manier is de besparing gegarandeerd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.