Een oplaadmethode waarmee lithium-ion accu’s 30 tot 120 keer sneller worden opgeladen. Volgens onderzoekers van de Ulsan National Institute of Science and Technology (UNIST) in Zuid-Korea is dit nu mogelijk. Zij ontwikkelend een nieuw type accu waarmee de laadtijd aanzienlijk verkort wordt.

De claim van de onderzoekers is dat ze een accupakket voor EV’s kunnen ontwikkelen die in slechts één minuut wordt opgeladen. Door gebruik te maken van geleidende vloeistof met grafiet is het mogelijk om in een keer alle accucellen van stroom te voorzien. Bij huidige lithium-ion batterijen gaat dat nog van buiten naar binnen, wat meer tijd in beslag neemt.

Het nadeel tot op heden is dat de capaciteit van de batterijen met de speciale substantie lager uitvalt, maar dit wordt gecompenseerd door de hogere laadvermogens van tussen de 198 en 792 Kilowatt. Zelfs veel meer dan de Supercharger van Tesla.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

funky! Maar wat zijn de nadelen?

@BaRa: “Het nadeel tot op heden is dat de capaciteit van de batterijen met de speciale substantie lager uitvalt”

Dat bijvoorbeeld? Je range is dus korter en je moet dus vaker aan de laadpaal staan.

@widodh: een minimale range van 100km met een vlotte rijstijl vind ik acceptabel, mits het laden vervolgens een kwestie is van pinnen/chippen, 1 tot maximaal 3 minuten wachten, en weer verder.

En ik denk dat dit voor veel mensen zal gelden.

@desoper: Ik zou er toch knettergek van worden om iedere 45 minuten een verplichte stop te moeten maken om te herladen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.