Mercedes Cito
Vergeet die eeuwige Fiat Ducato en ga voor een groener alternatief!

In de categorie bijzondere hybrides op Marktplaats mag deze Mercedes Cito Hybrid niet ontbreken. Deze bus uit 2000 combineert een 4-cilinder 4.3-liter dieselmotor met een elektromotor. Veel technische details over de aandrijflijn zijn niet bekend, maar het totaalvermogen komt rond de 175 pk uit.

Een erg groot succes is de Cito niet geweest. De voordelen van de hybride-aandrijflijn bleken voor veel maatschappijen niet op te wegen tegen de hoge onderhoudskosten. De bus werd geïntroduceerd in 1999 en ging in 2003 alweer uit productie. In Nederland zijn slechts zeven bussen van dit type in dienst geweest, waarvan er momenteel nog eentje zijn werk doet. Dit exemplaar is afgaande op de kleurstelling een van de twee exemplaren die bij HTM in de vloot zat. De kilometerstand bedraagt slechst 117.377 kilometer en voor een schamele 7.950 euro ex BTW wordt je eigenaar van deze grote hybride. Leuk om te verbouwen tot camper!


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Deze bussen reden de centrumdiensten in Dordrecht, globaal station Dordrecht naar het Groothoofd. Net als bijv. in Delft werken kortere bussen wat makkelijker door oude smalle straatjes. SVD (StadsVervoer Dordrecht) was dochter HTM, nadat het stopte als gemeentelijk busbedrijf. Later ging de concessie naar Arriva.

Nog niet tegengekomen als camper.

Leuk idee inderdaad.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.