Elfwegentocht staatsieportret
Een alternatieve Elfstedentocht voor elektrisch vervoer én alle mogelijke vormen van alternatief vervoer, zolang het maar duurzaam is en er geen reguliere brandstof in gaat. Dat is de Elfwegentocht, met koninklijke goedkeuring naar nu blijkt.

Over de Elfwegentocht is het eerder al gegaan. Maar nu blijkt dat ook Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima dit initiatief van harte steunen. Helaas niet door deel te namen in de eigen Tesla Model X. Er werd een staatsieportret gemaakt van het koninklijk paar, dat een prominente plaats krijgt in het provinciehuis in Leeuwarden. Het is dus in de eerste plaats morele steun.

De woordvoerder van de koning, dhr. Snoek heeft hierover het volgende te melden: “Ik ben heel nieuwsgierig hoe jullie de ambitie om twee weken lang fossielloos te bewegen voor elkaar gaan boksen, maar begin te geloven dat voor Fryslân niets onmogelijk is”. Kortom, waar een wil is, is een weg.

Ook Tsjeard Hofstra, projectleider Elfwegentocht, is goed voor een korte analyse: “Onze koning heeft de Elfstedentocht geschaatst. Hij weet dus als geen ander dat de Elfwegentocht nodig is om klimaatverandering een halt toe te roepen om weer ijs op de sloot te krijgen”.

Van 1 tot en met 14 juli staat Friesland in het teken van fossielvrij reizen. Op de weg en op het water. Al het denkbare is welkom, van elektrische auto tot solar-boten. Of een skippybal. De laatste is misschien nog wel een van de meest interessante uitdagingen, met zo’n ding is alles ver weg. Er komen overigens extra laadpalen, groene tankstations, liftplekken en overstapstations, zodat de vertrouwede benzine- en dieselauto’s werkloos voor de deur kunnen blijven staan.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Geen fiets?

Er is een opvallend stilzwijgen van de organisatie wanneer het om fietsen gaat. Misschien omdat de Fietselfstedentocht al lang en breed bestaat.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.