Tesla accuwissel
Om lege accupakketten te vervangen voor volle. Voor als er geen Supercharger in de buurt is.

Een aantal jaren terug bestonden er de nodige ideeën om lege accupakketten van elektrische auto’s te verwisselen voor volle. Het bekendste voorbeeld is Better Place, dat bedrijf verwisselde onder meer op Schiphol de accupakketten van Renault Fluence Z.E’s, maar bleek uiteindelijk geen lang leven beschoren te zijn.

Ook Tesla had plannen voor een razend snel accuwisselsysteem, waarbij bovendien geen hulp van monteurs nodig was. Een spectaculaire tijd van 90 seconden werd in het vooruitzicht gesteld, maar dat was 2014 en werd nooit werkelijkheid. Nu is echter een nieuwe patentaanvraag van Tesla boven komen drijven. Opnieuw wordt er een accuwisselsysteem gepresenteerd. Ditmaal een constructie met een brug. Eén of meerdere monteurs zijn verantwoordelijk voor de accuwissel. Een tijd van minder dan vijftien minuten voor de wissel is mogelijk. Bepaald geen recordtijd, maar het is eerzamer dan afgesleept worden.

Het wisselsysteem kan worden opgeborgen in een trailer. Het ziet er nochtans omslachtig uit en biedt vooral een goede oplossing bij pechgevallen. Want met de dekking van het Supercharger-netwerk van Tesla is weinig mis en anders is er zeker in Nederland overal en nergens een snellader van een andere aanbieder voorhanden.

Het is alleen mogelijk om de accupakketten van een Tesla Model S en Model X te wisselen. De Model 3 heeft een ingewikkeldere architectuur en laat het daarom niet toe eenvoudig een leeg accupakket te verruilen voor een gevuld exemplaar. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Tesla heeft ook al live laten zien dat dit kan met een Tesla Model S:

https://www.youtube.com/watch?v=HlaQuKk9bFg

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.