Op 6 juni werd de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Tesla gehouden, waarbij CEO Elon Musk erg geheimzinnig deed over een nieuwe feature die ze binnenkort zullen introduceren. Hij noemde het aangekondigde Supercharger network “mind blowing” en er zijn aanwijzingen dat het gaat om een accuwisselsysteem.

Is dat mogelijk bij Tesla, een accu in korte tijd omwisselen? Het zou in feite moeten kunnen. Bij de ontwikkeling van de Model S is namelijk al rekening gehouden met een dergelijk systeem. De accu, die verwerkt is in de vloerpan, kan daarom binnen de minuut worden omgeruild voor een vol exemplaar. Het lijkt er op dat TEsla in de VS wil gaan experimenteren met deze manier van ‘opladen’. Het idee doet erg denken aan de accuwisselstations van Better Place.

Het Supercharger network van Tesla zal zeer binnenkort officieel worden aangekondigd. Uit de video van de aandeelhoudersvergadering blijkt ook dat Elon hint naar wisselstations die voorzien zijn van zonnepanelen. Een logische stap, aangezien hij oprichter en voorzitter is van SolarCity, de grootste leverancier van zonnepanelen in de VS. Het laat zich dus raden waar die zonnepanelen vandaan komen.

Screenshot via Autoblog Green.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Leuk idee. Maar enkele bedenkingen:
1) Wil dat ook zeggen dat je huur moet betalen op de batterij? Net als Renault. Zij dachten toch ook aan zo’n wisselsysteem? Daar moet je zelfs sowieso die huur betalen. 82 euro per maand is een flinke hap..

2) Zolang die accu’s niet gestandaardiseerd (universele accu’s voor elk merk) is dat niet haalbaar. Zoiets zou gewoon een logistieke nachtmerrie betekenen voor accuwisselstations mochten EV’s serieus beginnen doorbreken.

Ik heb Elon Musk in een interview in 2009 ooit horen zeggen dat het huren/leasen van de Model S, of alleen het accupakket, een optie kon worden. Tot op heden is daar officieel nog niets over bekend. Zou een mooie stap worden, waarmee de Model S een stuk bereikbaarder wordt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.