Er is beslist ruimte onder de Ford F150 Lightning, vooral in Amerika. Dat is immers het land van onbegrensde hoeveelheden pickups.

Hoewel vrijwel alles en iedereen gebaat is bij een busje, waarmee lading droog en veilig wordt vervoerd, is Amerika onverminderd fan van de pickup. Het voertuigtype heeft iets onverzettelijks; de laadruimte is schier oneindig en de gebaande paden kunnen met speels gemak worden verlaten. De Ford F150 is haast het oermodel en de recent aangekondigde Ford F150 Lightning is niet minder dan een enorm succes. Er zijn voor die laatste veel voorbestellingen gedaan.

Wel is de Ford F150 Lightning een nogal grote auto, dat is beslist geen diskwalificatie, maar betekent wel dat er genoeg ruimte is voor een kleiner model. Ford ziet er wel brood in. Het ziet er namelijk naar uit dat er een elektrische uitvoering komt van de Ford Maverick.

Ook wordt overwogen om van de Ford Bronco, een regelrechte publiekslieveling, een elektrische uitvoering te maken.

De eerstvolgende elektrische Ford is de Explorer, een kloeke suv. Er komen vooral veel grote, elektrische auto’s aan, waar Amerikanen wel pap van lusten. Vanuit Europees perspectief is de samenwerking met Volkswagen ronduit interessant, er zullen Fords verschijnen die op het door Volkswagen ontwikkelde MEB-platform staan. (Via: electrek.co)

Beeld: de huidige Ford Maverick


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.