Porsche 911
Opnieuw begint de geruchtenmolen te draaien. Mogen we binnenkort een Porsche 911 Hybrid verwelkomen?

Ook traditionele fabrikanten van sportwagens beginnen stilaan overtuigd te raken van elektrisch rijden. Hypercars zijn er al langer met een elektromotor als hulpmotor, om nog sneller vooruit te komen. Nu lijkt het erop dat ook de gewoonste-aller-sportwagens de beschikking krijgt over een hybride aandrijflijn. De Porsche 911.

Eerder was dat twijfelachtig, want we horen dit niet voor het eerst. De kans dat er een Porsche 911 Hybrid is groter geworden, dat blijkt uit berichten van Bloomberg. De volgende 911 moet beschikking krijgen over een plugin hybride-aandrijflijn, er moet ongeveer 70 kilometer elektrisch kunnen worden gereden. Deze achtste generatie debuteert tegen het einde van 2018, een paar jaar later moet de 911 Hybrid op de markt komen. Dat duurt nog even. Eerder was het voornaamste bezwaar tegen de Porsche 911 Hybrid een hoger gewicht, waardoor het weggedrag minder strak zou zijn dan gewenst.

Maar Porsche is bezig met een missie. Behalve de Mission E is dat het introduceren van veel elektrische auto’s. Onvermijdelijk, in een markt die een doorlopend afnemende uitstoot eist.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.