Chevrolet Volt MPV5
Chevrolet heeft de rechten op de naam CrossVolt al voor de tweede keer verlengd, gaat er dan toch een grotere versie van de nieuwe Volt komen?

In 2010 toonde Chevrolet de Volt MPV5, een conceptcar voor een ruimtewagen met de plug-intechniek van de Volt en zijn Duitse broertje Opel Ampera. Na die concept bleef het helaas angstvallig stil, op het vastleggen van de naam CrossVolt in 2011 na.

Tijdens de North American International Auto Show in Detroit, die 12 januari 2015 opent, zal Chevrolet de tweede generatie Volt introduceren. Wellicht grijpt Chevrolet deze tweede generatie aan om toch met een zevenzits-versie van de Volt te komen. Ze hebben nu in ieder geval de rechten op de naam CrossVolt verlengd, dus ze lijken die mogelijkheid zelf niet uit te vlakken. Mocht de CrossVolt komen, dan is het overigens maar de vraag of we deze ook in Nederland zullen gaan tegenkomen, het merk Chevrolet heeft zich in 2014 namelijk teruggetrokken van de Europese markt.

Of we van de tweede generatie Volt überhaupt een Opel-afgeleide krijgen -laat staan een afgeleide van de CrossVolt- is nog maar de vraag. De Ampera kampt met tegenvallende verkoopcijfers en lijkt zeker niet het succes waar Opel op had gehoopt. Volgens Opel CEO Karl-Thomas Neumann komt er gewoon een opvolger, al hebben we in het verleden meer aangekondigde auto’s toch niet zien verschijnen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Chevy – en Opel – zouden zich beter richten op de Leaf-klant. Hoe lelijk dat ding ook mag zijn – volgens sommigen – blijkbaar is het toch een product dat aanspreekt. Wat van de Volt en Ampera niet gezegd kan worden…

Heb trouwens nog nooit veel reclame gezien voor de Ampera. Volgens mij WIL Opel die helemaal niet verkopen. Verliespostje?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.