Audi e-tron
Het is wat schimmig, maar de reeds geplande officiële introductie van de Audi e-tron deze zomer in Brussel is afgezegd. Zorgwekkend?

Het zou kunnen dat de arrestatie van Audi-topman Rupert Stadler hier iets mee van doen heeft, maar waarschijnlijk is dit een gelegenheidsargument dat moet verhullen dat op het laatste moment alle zeilen moeten worden bijgezet om de Audi e-tron productieklaar te maken. Het was de bedoeling om de eerste volledig elektrische Audi op 30 augustus in Brussel te onthullen, de stad waar de auto ook wordt geproduceerd. Maar dat moment is tot nader order uitgesteld. Het enige dat nu zeker is, is dat de introductie in de Verenigde Staten plaatsheeft. Op een zeker moment. Ook voorinschrijving op de e-tron is nog altijd mogelijk.

Dat betekent dat de eveneens volledig elektrische Mercedes EQC eerder kan worden verwacht. Die auto wordt op 4 september in de Zweedse hoofdstad Stockholm gepresenteerd. Nieuwe elektrische auto’s uit het Duitse premiumsegment laten dus nog even op zicht wachten. Serieuze concurrentie voor het vooralsnog superieure Tesla komt uitsluitend uit Engeland. De Jaguar i-Pace [rijtest] doet op indrukwekkende wijze een gooi naar de macht. Dat is hoe dan ook jammer, want een groter aanbod en daarmee meer concurrentie kan beslist geen kwaad. (Via: autonews.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.