De Volkswagen Crafter Kombi is er nu ook in BlueMotion-uitvoering, waarmee het gemiddelde fabrieksverbruik van de zevenzitter uitkomt op 6,3l/100 km, ofwel bijna 1:16.

De nieuwe Crafter Kombi BlueMotion heeft in de basisconfiguratie een korte wielbasis met standaard dak. Hij is uitgerust met een 80 kW/109 pk sterke 2.0 TDI of een 100 kW/136 pk sterke dieselmotor.

Verlaging brandstofverbruik

Het gunstige verbruikscijfer van 6,3 l/100 km (CO2: 166 g/km) is te danken aan een slim samenspel van factoren. De 2.0 TDI is dankzij de combinatie van directe inspuiting en turbotechnologie van nature al zeer efficiënt. Dat wordt nog eens versterkt door het standaard start-stop-systeem. Dit systeem schakelt de motor automatisch uit als de Crafter tot stilstand komt, de bestuurder de versnellingsbak in ‘vrij’ zet en de koppeling loslaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel in het stadsverkeer met een groot aantal verkeerslichten op de route. Bij deze en andere vormen van ‘stop en go-verkeer’ zorgt het start-stop-systeem dan ook voor een aanzienlijke verlaging van het brandstofverbruik.

De zuinigheid van de Crafter BlueMotion zit hem daarboven ook in ogenschijnlijke details. Zo dragen bijvoorbeeld de banden met verlaagde rolweerstand ook bij aan de gunstige verbruik- en emissiecijfers.

Complete zevenzitter

De Crafter Kombi BlueMotion combineert zijn lage verbruikscijfers met alle bekende pluspunten van het model. Om te beginnen is het een riante zevenzitter met twee zitplaatsen op de eerste en tweede rij en drie op de achterste (derde) rij. De soepele schuifdeur aan de zijkant zorgt voor een gemakkelijk entree naar de twee achterste zitrijen.

Climatic airconditioning is standaard. Hiermee wordt reizen op warme dagen extra aangenaam. Ook in de winter bewijst deze airconditioning goede diensten doordat hij bijdraagt aan een snelle ruitontwaseming. Nog een belangrijk comfort-item: de standaard hoofdsteunen achter. Bovendien is de Crafter Kombi BlueMotion geschikt voor het vervoer van de allerkleinsten: de zitplaatsen achterin zijn standaard voorzien van Isofix-bevestingspunten voor kinderstoeltjes.

Uiteraard zijn ook diverse opties beschikbaar. Zo is de Crafter Kombi BlueMotion leverbaar met onder meer een multifunctioneel stuur met boordcomputer, licht & zicht-pakket, mistlampen met bochtverlichting, park distance control, privacyglas achter en instaptrede verlichting.

De nieuwe, zuinige Volkswagen Crafter Kombi BlueMotion is vanaf heden bestelbaar. De vanafprijs bedraagt 28.455 euro exclusief BTW en BPM.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.