Koenigsegg Agera RS combo
Des te meer elektrische sportwagens er zijn, des te hoger het vermaak. Ondanks beloftes van meerdere autofabrikanten zijn er maar weinig van dat soort auto’s. Door de aankondiging van dit samenwerkingsverband lijkt daar wat verandering in te komen.

Of sportwagenbouwers uitzien naar een toekomst die bol staat van elektrische aandrijving is de vraag, maar meegaan met de stroom lijkt de enige logische keuze. Porsche, Lotus en Aston Martin lijken dit in te zien en ook Koenigsegg maakt plannen in die richting. De erkend bouwer van hypercars met een absurd snelheidspotentieel Koenigsegg zoekt de samenwerking met een partij met kennis van zaken.

Er is namelijk een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen NEVS en Koenigsegg. De eerste naam klinkt vermoedelijk vaag bekend, National Electric Vehicle Sweden (NEVS) produceert de aloude Saab 9-3, maar dan met een elektrische aandrijflijn. Het Chinese NEVS heeft een kapitaalinjectie van 150 miljoen euro gedaan, waardoor het nu een minderheidsaandeel van twintig procent in Koenigsegg heeft. Ook hebben de beide merken een joint venture gesloten. De liquide middelen komen van NEVS, het gaat dan om 131 miljoen euro (150 miljoen dollar). Koenigsegg levert een meer materiƫle bijdrage in de vorm intellectueel eigendom, technologische licenties en ontwerp.

Door deze samenwerkingsvorm hoopt Koenigsegg makkelijker toegang te krijgen tot de Chinese markt. Op deze belangrijke, grote markt bekleedt Evergrande een belangrijke positie en dat is het moederbedrijf van NEVS.

Waar dit precies toe gaat leiden voor Koenigsegg is nog niet duidelijk, er zijn nog geen concrete plannen voor een elektrische hypercar (via autoblog.nl).

Beeld: driemaal de Koenigsegg Agera RS


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.