Volkswagen Bedrijfswagens biedt nu koelwagens met een koelinstallatie die werkt door middel van hoogrendement-zonnecellen.

De koelcapaciteit is daarmee altijd gewaarborgd, óók als de motor stil staat. De koelwagens met deze technologie hebben een zeer gunstig verbruik doordat de koelinstallatie niet via de voertuigmotor wordt aangedreven. Ondernemers kunnen bij de aanschaf profiteren van de zeer interessante Milieu-investeringsaftrek (MIA) en versnelde afschrijving (VAMIL).

Zelfs bij bewolking en in de winter levert de koeling met zonnepanelen voldoende koelcapaciteit. De installatie is beschikbaar voor alle bedrijfswagens van Volkswagen: van Caddy tot Transporter en Crafter. Ze zijn in te zetten voor bijvoorbeeld het vervoer van levensmiddelen, bloemen en medicijnen. De installatie bestaat uit op het dak gemonteerde hoogrendement-zonnecellen en een extra 24 Volt-accusysteem. Het milieuvriendelijke koelmiddel R290 draagt met de uitstekende isolatie bij aan het hoge rendement van het systeem.

Koeling onafhankelijk van voertuigmotor

Door de zonneceltechnologie is de koelcapaciteit onafhankelijk van de voertuigmotor. Samen met het ontbreken van een traditionele dakopbouw leidt dat tot een aanzienlijk lager brandstofverbruik. Voor een Transporter, dankzij BlueMotionTechnologies toch al bij de zuinigsten in zijn klasse, bedraagt de besparing 1,95 L/100 km. De onafhankelijkheid van de voertuigmotor is ook handig voor Transporters en Crafters die op markten worden gebruikt; de opgeslagen waren blijven ook zonder draaiende motor op temperatuur. Dat betekent ook: geen uitlaatgassen en geen onnodige geluidsproductie.

Duurzaam karakter, fiscale voordelen

Het duurzame karakter van de Volkswagen-koelwagens met zonneceltechnologie brengt ook financiële voordelen met zich mee. Zo komen Caddy’s, Transporters en Crafters met zonnecel-koelinstallatie in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) via Agentschap.nl. De MIA geldt voor het complete aanschafbedrag van de auto. Bovendien kunnen ondernemers gebruik maken van de VAMIL (willekeurige afschrijving). Dit houdt in dat 75% van het aanschafbedrag van de koelwagen al in het jaar van aanschaf afgeschreven mag worden.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.