Smog
110 Nederlandse bedrijven vormen een coalitie op het gebied van klimaat en milieu. In aanloop naar de aanstaande klimaattop in Parijs zijn er al wat plannen gepresenteerd.

Op de topontmoeting, die plaats zal vinden van 30 november tot en met 11 december, zullen allerlei belangrijke zaken rondom het milieu worden besproken. 110 Nederlandse bedrijven komen met een overeenstemmend initiatief omtrent het klimaatprobleem.

Een belangrijk speerpunt hierin is de CO2-uitstoot. Om aan de Europese afspraken te voldoen, moet Nederland een sterke reductie overwegen. Volgens de coalitie gaat het om 2.322 kiloton CO2 richting het jaar 2020.

Om samen te werken aan deze vermindering van CO2-uitstoot zijn er afspraken gemaakt. Naast de 110 bedrijven die de coalitie vormen, zijn er ook tal van andere leden van de Nederlandse Klimaat Coalitie. Zowel ondernemingen als overheidsinstanties zijn lid. Van die complete lijst hebben 290 bedrijven aangegeven dat ze minder CO2 gaan uitstoten om de stelling te halen. In totaal zeggen alle leden tegen het jaar 2050 klimaatneutraal te kunnen opereren.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.