In het kader van een Europees partnerschap met SOS Kinderdorpen heeft Chevrolet Europe dit jubileumjaar honderd auto’s ter beschikking gesteld aan deze organisatie. De donatie is bedoeld om de mobiliteit te bevorderen van de kinderen die aan de zorgen van SOS Kinderdorpen zijn toevertrouwd, en van de medewerkers.

SOS Kinderdorpen voorziet in een thuis voor weeskinderen en kinderen die in de steek zijn gelaten. Ook wordt gezinnen steun verleend die het gevaar lopen de kinderen in de steek te laten en zorgt de organisatie voor opvoedkundige voorzieningen. De twee Chevrolets – een Spark en een Aveo- voor de Nederlandse afdeling zijn overhandigd aan ambassadeur Hans van Breukelen, doelman van het Nederlandse elftal dat in 1988 de Europese voetbaltitel binnenhaalde. Onder andere door in de halve finale Duitsland te verslaan.

“Het ter beschikking stellen van auto’s is een uitstekende manier voor ons om als autofabrikant SOS te helpen. Wij hopen dat de auto’s het dagelijkse leven van de kinderen en hun verzorgers kunnen verbeteren,” zei Ronald Dubbelman, Algemeen Directeur van Chevrolet Nederland. “We zijn er trots op een onafhankelijke organisatie te kunnen ondersteunen van het statuur, de inzet en de toewijding zoals SOS die demonstreert in zowel hun dagelijks werk als bij hun hulpprogramma’s.”

Het programma zal de mobiliteit van de kinderen en hun SOS-moeders vergroten, evenals de mogelijkheid van de sociale werkers van SOS die werkzaam zijn in de gezinsversterkende programma’s, om in nood verkerende gezinnen thuis te bezoeken.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.