Kleenspeed heeft een nieuw record gevestigd op het Californische asfalt van Sonoma Raceway. De volledig elektrische racer wist in een tijd van 1:35.99 het rondje te completeren. Hiermee zitten ze – met slechts 200 pk – 15 seconden achter het ronderecord van Marco Werner in een Audi R8.

Het is niet de eerste keer dat Kleenspeed een record zet met hun racewagen. Tijdens de ReFuel EV Challenge wist de racer ook al een vers baanrecord te vestigen. De EV-X11 kan op één acculading overigens 8 ronden afleggen op het Sonoma-circuit, Kleenspeed-oprichter Timothy Collins heeft er echter alle vertrouwen in dat de accucapaciteit in de komende jaren flink zal toenemen. Er wordt verder gedacht om de techniek van Kleenspeed in reguliere auto’s voor op de weg toe te passen; er zijn plannen om in 2015 een straatauto te onthullen.

De Sonoma Raceway (voorheen Infineon Raceway en Sears Point Raceway) is een racecircuit gelegen in Sears Point, Sonoma County, Californië. Het is een wegcircuit dat in 1968 in gebruik werd genomen. Voor 2002 had het circuit de naam Sears Point Raceway. Het circuit heeft twee verschillende lay-outs, een langere met een lengte van 3,57 km, waar onder meer Indy Racing League races worden op gehouden en de kortere versie van 3,2 km, waar onder meer NASCAR races gehouden worden. De volledige lengte van het circuit is 4,06 km.

De specificaties van de Kleenspeed EV-X11:

– EPS ; KleenSpeed Power & Drivetrain / UQM Technologies Motor Controller
– ESS : KleenSpeed Energy Storage System & Control Interface
– 4 KleenSpeed Battery Packs
– 430 Volts
– 15.4 kW/hrs
– BMS : KleenSpeed Battery Management System
– EVI : KleenSpeed Electric Vehicle Integration Systems
– Motor : UQM PowerPhase 145 : 200 HP / 300 lb ft torque
– Weight : 1.395 lbs
– Weight Distribution 40/60 front/rear
– Wheelbase : 96″
– Track : 52″
– Wheels : 13″
– Tires : Goodyear Eagle Racing Slicks
– Top Speed : 160+ mph

Bekijk hieronder een registratie van de vlotte rit.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.