Dat de iconische Toyota 2000GT -die tussen 1967 en 1970 werd gebouwd- nooit als EV op de markt is gekomen zal niemand als een verrassing in de oren klinken. Een groepje enthousiastelingen heeft daar, samen met de hulp van Toyota, echter verandering in gebracht.

Ze bouwden één van de weinige exemplaren van de 2000GT om tot een volwaardige elektrische auto. De sportieve tweezitter werd door de technici van Crazy Car Project ontdaan van zijn 2.0-liter zes-in-lijn. Daarvoor in de plaats kwam een elektromotor die in staat is een topsnelheid van 200 km/u te bewerkstelligen. Vrij veel voor een EV, maar de 161 pk sterke krachtbron is dan ook niet de minste.

Er werd een 35 kWh lithium-ion accupakket aan de auto toegevoegd, die zijn energie onder andere krijgt van zonnepanelen op de motorkap en in de achterruit. De actieradius is overigens niet bekend gemaakt. Het interieur van de 2000GT SEV (Solar Electric Vehicle) is luxe aangekleed en beschikt over zeven extra meetinstrumenten en ander vernuftigheden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit is weer jammer, maakt dan een hybride of zo.

Maar aan de andere kant, misschien wel leuk om met deze op de touge te rijden tegen de benzine versie.

Dit vind ik nou echt zonde.

Een van de mooiste Japanse klassiekers, wat zeg ik een van de mooiste klassiekers ombouwen voor zo’n project is totaal nutteloos. Sluit me aan bij @Norge: echt zonde.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.