Tesla Model S
Weet het autonome systeem diens rug recht te houden?

Tesla heeft de afgelopen tijd het autonome Autopilot-systeem uitgerold. Steeds meer video’s verschijnen online van de slimme techniek. Een Tesla-rijder in Florida begaf zich in een harde regenbui en maakte gebruik van Autopilot. Hij was onder de indruk en besloot een video te maken.

Een fikse regenbui vermindert het zicht waardoor we vaak onze snelheid aanpassen. Hoewel de sensoren flink wat prikkels te verduren krijgen met alle regendruppels, werkt Autopilot nog uitstekend. De techniek richt zich mede op de auto die voor de Model S rijdt, wanneer omliggende zaken als borden en markeringen slecht leesbaar worden voor de computer.

Het is belangrijk om altijd goed om te blijven letten. Het kan voorkomen dat wanneer de voorligger van rijstrook gaat veranderen, het systeem de neiging kan krijgen om deze te volgen. Dit is één van de redenen waarom Tesla graag heeft dat je handen aan het stuur blijven wanneer Autopilot ingeschakeld is. Check de autonome Model S in de regen in de video hieronder.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.