Kia e-Niro
De Koreaanse autobouwer wil wel, maar kan niet. Voldoende elektrische auto’s bouwen lijkt een haast onmogelijke opgave te zijn.

De wachttijden lopen nogal op. Na een bestelling te hebben gedaan, is een wachttijd van meer dan een jaar voor een Kia e-Niro niks bijzonders. Dat doet pijn, maar verandering is nog niet op komst. Er zijn plannen om een deel van de productie naar Europa te halen. Het werkelijke probleem is echter dat de populariteit van de ev’s van Kia en zustermerk Hyundai schromelijk is onderschat.

Er worden eenvoudigweg erg goede auto’s gebouwd, met efficiĆ«nte aandrijflijnen en een hoog rijbereik. Iets wat (leasend) Nederland deugd zal doen. Het accupakket blijft een pijnpunt bij alle elektrische auto’s. Het behoort tot de duurste onderdelen en de verkrijgbaarheid is veelal matig.

Tegelijkertijd maken de lithiumprijzen een daling door, ook wordt er al jarenlang gefluisterd dat de prijsgrens van 100 dollar eindelijk doorbroken gaat worden. Het zal mettertijd vast beter worden. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.