Kia e-Niro en een laadstation
Want bij een elektrische auto hoort een laadpunt en niet te vergeten een laadpas of -sleutel, zodat er echt overal kan worden opgeladen.

Het volledig elektrische modelaanbod van Kia bestaat momenteel uit de e-Niro en de e-Soul. Van laatstgenoemde is een volledig vernieuwde versie op komst. De beide auto’s hebben een accupakket met een gerieflijke capaciteit van 64 kWh, wat zomaar een rijbereik van 400 kilometer oplevert. Daarmee kan echt vrijwel iedereen uit de voeten.

Maar er komt altijd een moment waarop opladen nodig is. Wanneer het om een leaseauto gaat, dan heeft de leasemaatschappij zo haar suggesties voor de plaatsing van het laadpunt. Wordt de nieuwe elektrische Kia privé of zakelijk aangeschaft, dan kan er vanuit worden gegaan dat de dealer zorgt voor een gedegen advies en een geschikt laadpunt suggereert. Voor kundige installatie wordt er door Kia samengewerkt met Abel&co, een coöperatie waarbij 244 installatiebedrijven zijn aangesloten wat een landelijke dekking garandeert.

Verder kan een laadsleutel van Plugsurfing worden gebruikt om de auto bij het eigen laadpunt op te laden, maar ook bij een aanzienlijk aantal publieke laadpunten in Nederland en Europa. Uiteraard hoort daarbij ook een app, waarop de beschikbare laadpunten zijn terug te vinden. De maandelijkse kosten voor deze dienst zijn € 9,99, voor het verbruik wordt bij reguliere laadpunten € 0,24 per kWh gerekend terwijl snelladen voor € 0,53 per kWh mogelijk is.

UPDATE: er kan bij Plugsurfing ook voor pay-as-you-go worden gekozen, waarbij er geen abonnementskosten in rekening gebracht worden.

Beeld: Kia e-Niro en een laadstation


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.