In korte tijd heeft de Kia Picanto zich ontwikkeld tot een regelrecht verkoopsucces. Sinds de introductie vorig jaar heeft dit model een toppositie veroverd in de verkoopranglijst in het A-segment. De Picanto wordt volgend jaar standaard geleverd met het EcoDynamics pakket waardoor de zakelijke rijder ook in 2013 slechts 14% bijtelling verschuldigd is.

Het EcoDynamics-pakket bestaat uit het ISG start-/stopsysteem, een aangepaste dynamo met ‘Smart Alternator Control’ en een schakelindicator. Tot slot zijn Michelin-banden met een lage rolweerstand gemonteerd. Daardoor wordt het brandstofverbruik verder verlaagd en daalt de CO2-uitstoot naar slechts 95g/km. Hierdoor blijft de Picanto met 1.0-liter motor ook volgend jaar in de 14%-bijtellingscategorie. Alle handgeschakelde uitvoeringen van de Kia Picanto zijn daarnaast ook nog eens vrij van wegenbelasting.

Léan Verstoep, Managing Director van Kia Motors Nederland: “Kia besteedt veel aandacht aan milieubevorderende maatregelen, die het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot verminderen. Daarvoor is onder andere het label EcoDynamics geïntroduceerd. Voor zakelijk gebruik is de verschuldigde bijtelling vaak een doorslaggevende factor bij de aankoopmotieven. Wij merken dan ook dat de Picanto steeds vaker door bedrijven wordt aangeschaft. Volgend jaar zal de Picanto standaard worden geleverd met het EcoDynamics pakket, waardoor deze één van de weinige modellen met slechts 14% bijtelling in zijn segment zal zijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.