De Optima Hybrid van Kia, de sedan met een CO2-uitstoot van 123g/km, is een stuk stoerder geworden. Op de Autoshow van Chicago wordt hij gepresenteerd met een superman-tintje.

Dankzij een deal tussen de Koreaanse autofabrikant, Super Street magazine en worden er de komende tijd een flink aantal auto’s uitgedost in het kostuum van de Justice League-superhelden. Onlangs was Batman, aan de beurt, nu is de eer voor superman. Het is de verwachting dat er ook nog auto’s met thema’s van Wonder Woman, Green Lantern, The Flash, Aquaman en Cyborg komen.

De Optima Hybrid Superman heeft een brede bodykit gekregen en een blauwrode kleurstelling. Van binnen is alles eveneens aangepakt en omgebouwd om aan het superman-thema te voldoen. De auto staat verder in het teken van We Can Be Heroes, een goed doel voor families die getroffen zijn door de immense droogte in de Hoorn van Afrika.

20% bijtelling
De Optima Hybrid beschikt over een 2.0 liter benzinemotor, die samen met een 30 kW elektromotor de voorwielen aandrijft. Dat gebeurt via een automatische zesversnellingsbak. Het gecombineerde vermogen van de aandrijflijn komt uit op 190 pk, waarmee de sedan in 9,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u accelereert.

Het hart van het hybride systeem wordt gevormd door de 2.0 CVVT motor met 150 pk bij 6.000 tpm en een maximum koppel van 180 Nm. Samen met de elektromotor komt het totale aandrijfvermogen op 190 pk bij 6.000 tpm en een koppel van 245 Nm.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.