Kia Europe en Uber hebben een partnership gesloten. Het Zuid-Koreaanse automerk gaat elektrische auto’s leveren aan de taxidienst.

Kia levert elektrische auto's aan Uber

Als één van de toonaangevende mobiliteitsaanbieders in Europa streeft Uber naar een drastische vermindering van de CO2-uitstoot in de vloot. Het bedrijf wil tegen 2030 een emissievrij mobiliteitsplatform bieden. Om dit te realiseren, is Uber van plan om tegen 2025 een actieve vloot van 100.000 elektrische auto’s in te zetten in grote Europese steden, waaronder Londen, Parijs en Amsterdam. Een groot deel van die vloot zal bestaan uit de elektrische modellen van Kia. Uber plant om tegen 2025 de helft van alle gereden kilometers emissievrij af te leggen.

Educatie en testrijden

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen Kia en Uber is de gezamenlijke educatieve campagne die wordt uitgerold om elektrische auto’s te promoten onder Uber-chauffeurs. Kia gaat ook testritten aanbieden om hen de volledig elektrische modellen van het merk zelf te laten ervaren.

Met een rijbereik van 455 kilometer volgens WLTP (64 kWh-uitvoering), combineert de Kia e-Niro emissievrij rijden met praktische bruikbaarheid. Hij heeft een royaal interieur en biedt geavanceerde connectiviteit- en infotainmenttechnologie. De lithium-ion-polymeerbatterij van de e-Niro kan in 54 minuten van nul tot tachtig procent worden geladen met behulp van een 100 kW gelijkstroom (DC) snellader.

De samenwerking van Kia en Uber richt zich op ongeveer 20 Europese markten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.