Kia Optima Hybrid
De groenere Optima wordt een feit en is daarmee de eerste plug-in hybride Kia ooit.

De Optima HEV wordt in de eerste helft van 2016 leverbaar in diverse werelddelen, maar verschijnt niet op de Europese markt. Daarentegen maakt het allereerste plug-in hybride model van het merk in de tweede helft van 2016 zijn opwachting in combinatie met de onlangs geïntroduceerde sedan versie. Verder worden er in 2016 naast een Optima PHEV, ook een GT en een Wagon geïntroduceerd.

De nieuwe Optima PHEV beschikt over een 9.8 kWh lithium-polymeer accupakket – met ruwweg zes keer meer energie dan het accupakket in de Optima HEV. Gekoppeld aan een 50 kW elektromotor laat die combinatie de Optima PHEV in de puur elektrische modus aanzienlijk sneller werken. De ingenieurs die bij de ontwikkeling van de Kia Optima PHEV betrokken zijn, verwachten dat de Optima PHEV een afstand tot 45 kilometer volledig elektrisch kan overbruggen.

De benzinemotor is gekoppeld aan de elektromotor, waardoor de auto in de oplaadmodus gaat rijden, wanneer de accu’s leeg raken. Het totale gecombineerde vermogen van de aandrijving bedraagt 205 pk bij 6.000 tpm. Dat vermogen komt tot uiting door een zestraps automatische transmissie en de aan de transmissie gemonteerde 50 kW elektromotor.

Naast de plug-in hybride-Optima gaat Kia de komende jaren zeven van de huidige tien motorseries vervangen. De nieuwe generatie benzine- en dieselmotoren moeten zuiniger en duurzamer worden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.