Kia Futuron Concept
Misschien niet realistisch, wel een veelbelovende voorbode.

Na de presentatie van een concept car is het afwachten welke ontwerpdetails enkele jaren later worden verwezenlijkt. Veel ontwerpdetails zijn net wat te ingewikkeld, of te heftig en daardoor niet geschikt voor massaproductie. Een concept car laat vooral zien wat toekomstige mobiliteit heeft te bieden.

Voor de Kia Futuron Concept is dat niet anders. Het is een crossover en coupé ineen. Bepaald niet praktisch, maar wel overbluffend. De kleur van deze Kia is grijs als de gemiddelde leaseauto, de carrosserie licht van gewicht. Over het materiaal wordt weinig bekend. Het accupakket is uiteraard weggewerkt in het midden van de bodem van de auto, wat zorgt voor een goede balans en een laag zwaartepunt. In dit geval gaat het domweg samen met een vrij behoorlijke bodemspeling. Ieder wiel heeft een eigen elektromotor. Verder komen schubben terug in de verlichting en het interieur, waarmee de auto – ongelogen – aan een drakenthema voldoet. De neus is dan weer de kenmerkende tiger nose.

Het interieur is om de bestuurder heen gebouwd. Uiteraard is de concept car in hoge mate zelfrijdend. Zoals deze dagen gebruikelijk is, haalt de auto niveau vier; het mogelijk om binnen een afgebakend gebied zonder enige hulp de weg te vinden. De Kia Futuron Concept wordt in Shanghai wereldkundig gemaakt.

Kia Futuron Concept achterzijde

Kia Futuron Concept interieur


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.