Dit jaar behoort Kia tot de bestverkopende merken van Nederland, de Kia e-Niro staat aan de basis van dit kassucces. Maar hoe zit het eigenlijk met de Volkswagen ID.3?

Niet te duur, niet te gek, aangename rijeigenschappen, goed in de omgang, voldoende ruimte en inmiddels prima leverbaar. Zomaar wat kwalificaties die van toepassing zijn op de Kia e-Niro.

Het is dus amper een verrassing dat voorgenoemde auto hier te lande een groot succes is. Maar daar blijft het niet bij, want ook als plugin-hybride geniet de Kia Niro een zekere populariteit. Voor elk wat wils. Dat maakt dat de Kia Niro kan uitgroeien tot de bestverkochte auto van 2020, als Volkswagen met de ID.3 tenminste niet de eindspurt inzet.

Tot en met november 2020 zijn van de Kia Niro 11.095 exemplaren geleverd. De Volkswagen Polo staat op nummer twee met 8.825 stuks, terwijl de Opel Corsa de derde is met 7.578 auto’s.

Gaan we over naar volledig elektrisch en bekijken we de cijfers over 2020 tot aan 28 december, dan zien we dat van de Volkswagen ID.3 in totaal 10.334 stuks zijn geleverd, waarvan 5.461 in de maand december. De Tesla Model 3 scoort met 7.999 stuks heel verdienstelijk. Van de Hyundai Kona Electric zijn dit jaar 5.765 exemplaren geregistreerd, waarvan liefst 3.261 in de maand december. De Kia e-Niro, dus uitsluitend de volledig elektrische uitvoering, is dit jaar 4.794 keer gekentekend.

Eigenlijk is het vooral de Volkswagen ID.3 die zeer verdienstelijk presteert en de populariteitslijsten aanvoert.

(Via: fd.nl en kentekenradar.nl)


Meer lezen over: , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wel even een aardig verschil. De aantallen bij Tesla zijn aan klanten geleverde auto’s. Die bij VW zijn de op kenteken en bij de dealer afgeleverde wagens. Er staan er enorm veel op de auto sites te koop bij de dealers.

Terechte opmerking. Ik ben eens nagegaan wat er aan nieuwe ev’s wordt aangeboden. De keuze is reuze, het aanbod aan ID.3’s is zelfs van dien aard dat deze ev-VW ook diep in 2021 voor zakelijke berijders gewoon nog met 8 % bijtelling beschikbaar zal zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.