Een minder groot accupakket, zal dat betere verkoopcijfers opleveren?

Kia e-Soul

De Kia e-Soul is een auto die niet bij iedereen in de smaak valt. Het ontwerp van deze Kia, in Nederland uitsluitend verkrijgbaar met een elektrische aandrijflijn, is behoorlijk hoekig en vrij eigenzinnig. Iets dat overigens niet ten koste gaat van het rijbereik, blijkbaar is het met de stroomlijn niet bar gesteld.

Momenteel is de Kia e-Soul uitsluitend verkrijgbaar met een accupakket van 64 kilowattuur. Dat is aardig groot. Er is nu een tweede keuze. Dat is de Kia e-Soul met 100 kW (136 pk) en een koppel van 395 Nm, daarbij hoort een accupakket met een capaciteit van 39 kilowattuur. Het rijbereik komt uit op 276 kilometer volgens de WLTP-norm. Snelladen gaat met maximaal 50 kW – hoewel dezelfde aandrijflijn in een Hyundai Ioniq niet altijd even goede resultaten haalt bij een snellader. Een driefasen-boordlader is standaard op iedere Kia e-Soul, zodat bij een regulier laadpunt met 11 kW kan worden bijgeladen.

Een warmtepomp is optioneel verkrijgbaar op de Kia e-Soul met het kleinere accupakket. De nieuwe variant is verkrijgbaar vanaf € 33.995.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.