Dat maakt de Kia e-Soul ineens stukken bruikbaarder.

Deze actie van Kia lag in de lijn der verwachtingen, eerder bracht een upgrade sneller opladen naar de Kia e-Niro, nu is de e-Soul aan de beurt.

Opladen op drie fasen wordt optioneel aangeboden, in Duitsland wordt een meerprijs van € 500 gerekend. Hierdoor kan bij zo ongeveer ieder publiek laadpunt met 11 kW worden geladen en dat scheelt een slok op een borrel. De Kia e-Soul is nu goed voor maximaal 7,4 kW, maar bij de gemiddelde laadpaal wordt slechts 3,7 kW gehaald. Sneller laden betekent dat in de praktijk een extra laadstop bij een snellader overbodig blijkt, er kan worden volstaan met thuis, op werk of op de bestemming opladen.

Er moet wel enig geduld worden betracht. Want dit alles heeft betrekking op de Kia e-Soul van modeljaar 2021, waarvan de levering naar verwachting tegen oktober begint.

Een andere wijziging is dat een trekhaak gemonteerd mag worden. Niet voor het aanhaken van een karretje, maar voor de obligate fietsendrager. Meer dan een kogeldruk van 100 kilogram zit er niet in. (Via: electrive.net)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.