Kia Soul EV
Da’s een vreemd verkooppraatje!

Een Canadese Kia-dealer reageerde wel heel vreemd toen een klant z’n interesse in een elektrische Soul kenbaar maakte. De dealer legde de klant uit dat een elektrische auto op dit moment nauwelijks financiële voordelen biedt en ook niet zo ‘groen’ als veel mensen geneigd zijn om te geloven.

Met name het productieproces van de accu’s levert volgens de dealer net zoveel CO2 op als vijf jaar lang rijden met een Soul die voorzien is van een verbrandingsmotor. De extra kosten die een (particuliere) klant betaalt voor de EV zijn bovendien zo hoog, dat diezelfde klant voor de meerprijs zo’n zeven jaar z’n Soul op benzine kan voltanken.

De dealer besluit met de constatering dat EV’s vooral een sociaal en politiek statement vormen en niet de gewenste financiële voordelen opleveren, laat staan dat ze beter zijn voor het milieu. Klinkt vreemd, een dealer die z’n eigen product af fakkelt.

Navraag leerde dat de bewuste dealer de Soul EV helemaal niet verkoopt, waarmee het hoe en waarom achter het negatieve praatje van de dealer meteen is opgelost.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Maar die kerel heeft wel gelijk! Vandaar dat ze ‘m ook niet verkopen 🙂 🙂

Binnenkort een Kia-dealer minder in Canada…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.