VW ID bij grijs gebouw
Voor elk wat wils bij de Volkwagen ID, maar de gemene deler is een groot rijbereik.

Het gaat om de auto die een paar jaar geleden wereldkundig werd gemaakt onder de naam Volkswagen ID, maar inmiddels ook wel Volkswagen ID Neo wordt genoemd. De auto is de opvolger van de Volkswagen e-Golf, maar dan wat vooruitstrevender. Hopelijk. Een de auto die aan het begin staat van het Electric for all-programma van Volkswagen.

De VW ID komt eind volgend jaar op de markt. Christian Senger, hoofd e-mobility bij Volkswagen, heeft wat meer losgelaten over het rijbereik van de eerste elektrische Volkswagen die massaal geproduceerd wordt. Hij deed dat in een gesprek met AutoExpress. De meest bescheiden uitvoering krijgt de beschikking over een accupakket van 48 kWh, de aanschafprijs ligt naar verwachting op het niveau van een goed uitgeruste Golf. Dat zal dus ongeveer € 35.000 worden. Wanneer voor een ruimere capaciteit wordt geopteerd, is het bijbehorende rijbereik iets minder dan 450 km. De topuitvoering komt nog verder dan dat. Hoewel het nog niet bekend is welke kilowattuurwaardes daarbij horen.

Ook op het opladen is niet beknibbeld. De VW ID laadt op één fase op met 32A (7,4 kW) en op drie fasen met 16A (11 kW). Daarmee zijn de verschillende accupakketten in een acceptabele tijd weer volledig opgeladen. En anders is snelladen altijd nog een mogelijkheid, 125 kW is dan haalbaar. De ID is een auto die online is en over the air van updates kan worden voorzien. Het principe is groot gemakaakt door Tesla en wordt gekopieerd door VW. Het ruimteaanbod in het interieur belooft groot te worden, de auto heeft namelijk de buitenmaten van de Golf, maar de wielbasis van een Passat.

Het ziet ernaar uit dat de ID gaat concurreren met de Kia e-Niro (goed voor 485 km) en Nissan Leaf E-Plus. Duurdere uitvoeringen bieden dapper weerstand aan de Tesla Model 3, maar zijn zeker niet zomaar kansloos als Volkswagen de lieveling van de leasemarkt blijft. Overigens zijn dit allemaal auto’s die in 2019 op de markt komen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.