In navolging van Rome en Peking pakt Kanton de luchtvervuiling aan door 50% van alle auto’s van de straten te verbannen op tijden dat de uitstoot het hoogst is.

Afgelopen maandag is er een waarschuwingssysteem ingesteld. Bij code rood wordt er van de grote ondernemingen in de stad verwacht dat zij hun uitstoot met 30 procent naar beneden brengen. Ook de overheid zelf draagt een steentje bij door 30 procent van hun voertuigen in de garage te houden zodra de luchtvervuiling gevaarlijke niveaus aanneemt.

Tijdens code oranje moeten bedrijven die zich niet aan de emissiestandaard houden hun uitstoot direct stoppen. 20 procent van de overheidsvoertuigen zal binnen blijven. Bouwplaatsen waar stof en dampen vrijkomen moeten worden gesloten, en vuurwerk en barbecues zijn verboden.

In de afgelopen drie jaar zou er met het nieuwe waarschuwingssysteem nog geen code rood zijn uitgegeven. Code oranje zou twee keer in 2011 en drie keer vorig jaar van kracht zijn gegaan, maar dit jaar blijft deze waarschuwing tot nu toe uit. (Via China Daily)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.