Kandi SUV
Kandi, de Chinese fabrikant ‘bekend’ van de elektrische Smart ForTwo-kloon, brengt nu een volledig elektrische SUV op de markt.

Net zoals de kleine elektrische auto van Kandi is ook het ontwerp van deze SMA7002BEV05 niet erg origineel. Vooral de Kia Sportage lijkt model te hebben gestaan en het front lijkt sterk op dat van een Hyundai Santa-Fe. Origineel is wel de naam. We zullen hem nog een keer noemen, maar probeer het vooral niet te onthouden: Kandi SMA7002BEV05. Over het hoe en waarom van deze naam tasten we nog in het duister, veel verder dan een verklaring voor de letters EV (electric vehicle) komen we niet

Details geeft Kandi verder niet over haar nieuwe SUV, maar de keuze voor deze carrosserievorm is op zijn minst opvallend. Zo’n hoge koest is verre van aĆ«rodynamisch en zal niet bijdragen aan een lange range. Kandi noemt het haar eerste ‘luxury EV’, maar een blik op het interieur is voldoende om te zien dat ze in China blijkbaar een andere standaard hanteren. De kans dat we deze Kandi ook in Europa gaan tegenkomen is nihil en dat is misschien maar goed ook.

Kandi Interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarschijnlijk gewoon het chassisnummer als typenaam gebruikt….

Dat “BEV” in de naam staat voor “Battery Electric Vehicle”.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.