Kaiyun Pickman combo
De Chinese autofabrikant Kaiyun Motors wil dit wagentje ook op de Europese markt gaan slijten.

Een kleine en ultragoedkope pickup. Er zijn vast plantsoenendiensten, land- of tuinbouwers, hobbyboeren en mensen met wat grond die daar wat mee kunnen. Een auto als een stuk gereedschap, waar niet te zachtzinnig mee om hoeft te worden gesprongen.

De snelheidsdrang moet niet al te groot zijn. De topsnelheid is namelijk niet hoger dan 45 km/u. Het rijbereik komt uit op ongeveer 120 kilometer. Er mag 500 kilogram worden geladen. Aan het comfort lijken niet al te hoge eisen mogen worden gesteld. De auto is daadwerkelijk klein en de uitvoering is vrij eenvoudig. Het ziet ernaar uit dat er versies met en zonder portieren komen zodat er indien nodig wel sprake is van beschutting.

Verdere specificaties zijn nog niet bekend. De auto wordt in China verkocht voor 16.800 yuan (2.174 euro). In de loop van dit jaar moet de Kaiyun Pickman elders worden aangeboden, de auto komt ook naar Europa. Een ware Méhari van de 21ste eeuw is de Pickman niet, eerder een side by side zoals Frisian Motors die ook levert. (Via: bloomberg.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.