Opladen
Elektrisch rijden aantrekkelijker maken middels diverse subsidies. We kennen de bekende formule al jaren.

Onder andere de ANWB, de Rai Vereniging en de Bovag pleiten voor meer geld om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. Via een eigen onderzoek (pdf) proberen de partijen minister Henk Kamp van Economische Zaken over te halen om meer geld uit te trekken om elektrisch rijden te stimuleren. De gebundelde partijen vormen een Formule E-team, dat je overigens niet moet verwarren met de gelijknamige racetak. Het gaat om een bedrag van 136 miljoen euro.

Kamp wil eerst zelf kijken naar de eventuele resultaten van een dergelijke subsidie. De overheid heeft in het verleden vaker subsidies toegepast om elektrisch rijden een boost te geven in Nederland. Het Formule E-team wil dat mensen die een elektrische occasion kopen een oplaadtegoed van 1000 euro krijgen. Daarnaast willen ze een aanschafsubsidie voor mensen die een nieuwe elektrische auto kopen. Het zou gaan om een eenmalig subsidiebedrag van 6000 euro per 2017, dat gedurende een periode van vier jaar zal worden afgebouwd naar uiteindelijk 1500 euro per 2020.

Het Planbureau voor de Leefomgeving doet namens de minister onderzoek naar het plan van het Formule E-team. De uitslag van dit onderzoek zal dit najaar bekend worden gemaakt.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.