Vorig jaar vertelde Kelder in de BNR Nationale Autoshow dat hij interesse heeft in de Smart Fortwo Electric Drive. Destijds was de kleine auto op batterijen nog niet particulier te koop in Nederland. Nu het eindelijk mogelijk is, heeft Kelder er één besteld. “Nu moet-ie alleen nog geleverd worden.”

De nodige voorbereidingen zijn al getroffen. Er komt een laadpaal voor zijn huis te staan, en omdat Kelder aan een Amsterdamse gracht woont, wordt er ook een parkeervergunning aangevraagd. Met de aanschaf van een elektrische auto geeft hij niet alleen een goed voorbeeld aan Nederland, maar helpt ook de economie een klein beetje vooruit. Kelder lijkt hiermee gehoor te geven aan de recente oproep van premier Rutte, een goede vriend van hem, om een nieuwe auto aan te schaffen.

Moet er dan ook plek worden gemaakt voor een Jaguar F-Type? Kelder reed deze nieuwe sportauto vandaag en was onder de indruk. “Er zit emotie in. Dat vind ik fijn”, zei hij in de uitzending. In Huize Kelder wordt er al enige tijd gesproken over deze auto, maar een definitieve beslissing moet nog worden gemaakt.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een particulier bestelt een auto – je verzint het niet!
Een grachtengordeldier krijgt een gratis parkeervergunning (!) plus laadpaal bij een elektrische auto.
Zonder elektrische auto kost alleen al een parkeerplaats daar meer dan een ton.

Jort bestelt hem vast via zijn bedrijfje. Hij draait zo’n zes ton omzet per jaar in het spreker-, dagvoorzitter- en anders klusjescircuit, als ik Quote moet geloven.

Wat kost zo’n Smart mobiel propje op elektra?
En nergens op het internet te vinden wat het opladen van dat wagentje gemiddeld van leeg naar vol kost?
En per volle accu via mijn eigen stopcontact?
Ik vind de landelijke informatie over het elektro rijden erg povertjes en tijd voor de promotors om dat beter aan het publiek te presenteren. Zou best wel eens een hele aardige orderportefeuille met betere verkoopcijfers kunnen schelen wanneer er flitsende spots op de beeldbuis komen.

@wilfred degens: De kosten van het laden hangt van een aantal factoren af. Ten eerste de grootte van de accu, wat voor onze Smart neerkomt op 17,6 kWh. De prijs van 1 kWh is ongeveer 23 eurocent, afhankelijk van uw energiemaatschappij en hoe de elektriciteit is opgewekt.

Helaas is het niet zo eenvoudig als 17,6*0,23=4,05 euro per lading, omdat de accu altijd iets aan capaciteit verliest en het niet aan te raden is de accu helemaal leeg te trekken. Maar waar lullen we over? Dit is centenwerk!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.