Op maandag 17 september aanstaande zal Annemarie Jorritsma het startschot geven van de e-scooter forenzenrit van Almere naar Amsterdam. Deze rit wordt georganiseerd door Natuur & Milieu, de Nederlandse Stichting Geluidshinder en RAI Vereniging, in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. De organisaties laten in samenwerking met de gemeente Almere zien wat de kansen zijn voor de bereikbare stad met de e-scooter, door als eerste over de E-freeway van Almere naar Amsterdam-Zuidoost te reizen.

E-freeway
De e-scooter is voor woon-werkverkeer voor de korte afstand (15-25 km) een goed alternatief. Het is met de zogenaamde E-freeway namelijk mogelijk om in 20 minuten van Almere naar Amsterdam-Zuidoost te reizen. Met de e-scooter forenzenrit geven de directeuren van Natuur & Milieu, de Nederlandse Stichting Geluidshinder en RAI Vereniging het goede voorbeeld en vertrekken samen met een dertigtal forenzen op de e-scooter naar het werk.

De organisaties overhandigen het pamflet van 4 naar 2 wielen in de stad aan Annemarie Jorritsma. Van 4 naar 2 wielen in de stad nodigt uit tot een integrale visie op en het benutten van de kansen van e-scooters en tweewielerbeleid voor de stad. Met het pamflet willen de organisaties politieke aandacht vragen voor een landelijk en lokaal beleid voor 2-wielers voor de stad. Een visie die de kansen van tweewielers in de steden optimaal benut, want, zo menen ze, (elektrische) fietsen en scooters zijn betaalbaar, flexibel, nemen weinig ruimte in en zijn zuinig en schoon.

Alternatief voor de auto
In 2012 start de gemeente Almere met de metropoolregio Amsterdam het project E-freeway Almere-Amsterdam. Doel van dit project is automobilisten te stimuleren om voor het woon-werkverkeer gebruik te maken van de e-scooter of e-bike. De komende jaren wordt op de woon-werkroute Almere-Amsterdam hard gewerkt aan de uitbreiding van de A1-A6-A9. Met dit project wordt beoogd forenzen een alternatief te bieden voor de verkeershinder die tijdens de verbouwing ontstaat. De verwachting is dat een deel van de forenzen de overstap blijvend zal maken van de auto naar de e-scooter of e-bike. Het project wordt mede gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.