Jedlix-app
Zodat het stroomnet niet overbelast raakt en er ook geen overschotten op gaan in het niets.

Dat is binnenkort meer dan ooit noodzakelijk. Hernieuwbare energiebronnen maken de toevoer van stroom op het net minder constant, elektrische auto’s kunnen op gezette tijden aardig onmatig zijn in het stroomgebruik. Dat moet slimmer worden aangepakt, zeker als er vaker elektrisch wordt gereden. Want waarom moet de elektrische auto als de kabel wordt ingeplugd op vol vermogen gaan laden? Vaak staat de auto de hele avond en nacht geparkeerd. Deze plannen bestaan al een tijdlang, maar lijken nu serieuze vormen aan te nemen.

Netbeheerder Tennet is de samenwerking aangegaan met Next Krafwerke en Jedlix, zodat het stroomnet op de juiste frequentie blijft werken. Jedlix heeft hiervoor een app – uiteraard is het een app – die het mogelijk maakt om de laadvoorkeuren in te stellen. Er kan een vertrektijd worden ingesteld en het rijbereik dat minimaal nodig is. Het laden gaat dus wel onmiddellijk van start om een bepaald accupercentage te bereiken. Dat werkt zowel bij het eigen laadpunt thuis, als bij publieke laadpalen. De auto wordt namelijk aangemeld in de app en ook het nummer van de laadpas wordt ingevoerd.

NextKraftwerke is er om het stroomaanbod te koppelen aan de behoeftes van stroomgebruikers. Deze partij werkt samen met onder andere de glastuinbouw, en zorgt ervoor dat stroom van bijvoorbeeld biogascentrales, wind- en zonneparken optimaal wordt gebruikt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.