Eneco laadpaal + app
De techniek is niet splinternieuw, maar toch kan het je tot een euro per nacht schelen.

Eneco introduceert in navolging van BMW een systeem waarbij elektrische auto’s worden opgeladen op het moment dat de energieprijs het laagst ligt. Groene stroom is voor een aanzienlijk deel afhankelijk van weersomstandigheden en juist als het bijvoorbeeld stevig waait of als de zon feller schijnt daalt de prijs.

Om daarop in te spelen heeft de energieboer een app bedacht waarin je alleen nog hoeft in te stellen op welk tijdstip je auto opgeladen moet zijn. Vervolgens controleert het systeem elk kwartier de stroomprijs, om op basis daarvan de gunstigste momenten te kiezen waarop de auto wordt opgeladen.

De pilot start voorlopig met eigenaren/leaserijders van de Tesla Model S, andere merken zullen (waarschijnlijk) later volgen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zijn de stroomprijzen voor een *particulier* variabel in Nederland? (Woon in CH).

Hier in CH zijn hebben we gewoon 1 tarief voor het Dag-tarief en 1 voor het Nacht-tarief. Als ik er voor zorg dat m’n auto na 22:00 gaat laden, heb ik altijd het nacht-tarief en dat voor 1 vaste prijs.

ik heb het nog niet anders gezien dan vast [dag+nacht] of dag/nacht tarief, maar…
de energiemaatschappijen rollen nu wel slimme meters uit met de mogelijkheid om de energieprijs afhankelijk te kunnen maken van aanbod/vraag en dan kan het wel interessant worden…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.