Nu elektrische auto’s met range-extenders ook in Amerika, mede dankzij de Chevrolet Volt, in opkomst zijn, was het natuurlijk slechts een kwestie van tijd voordat populaire pickups dergelijke aandrijflijnen krijgen. VIA Motors neemt het voortouw en bouwt de benzineslurpers om tot voertuigen met minder dorst. Zelfs de doorgewinterde petrolhead Jay Leno ziet daar het nut wel van in.

Jay Leno verwelkomde niemand minder dan de 80-jarige Bob Lutz in zijn ruim bemeten garage om de Via Motors VTRUX onder de loep te nemen. Niet zonder reden, want Bob Lutz is namelijk actief betrokken bij VIA Motors.

De VTRUX in kwestie beschikt over een 4,3-liter V6 van GM die gekoppeld is aan een generator om het 27 kWh accupakket op te laden. Volledig elektrisch is de range ongeveer 80 kilometer en het opladen van de batterijen neemt via een normale aansluiting 4 uur in beslag. De totale range komt uit op 480 kilometer. Vooral bedrijven met een grote autovloot in de VS zijn geïnteresseerd in de zuinige pickups van VIA Motors.

Deze op de Silverado pickup gebaseerde hybride begint bij 79.000 dollar.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Nog steeds een lomp en groot apparaat. Die janks zijn echt helemaal verkocht aan idioot grote auto’s.

Mooi concept, maar het had ook best met een kleinere truck en een 4 cilinder gekund.

De ingebouwde 220V outlet is dan wel weer ideaal, dat zou ik graag in mijn auto willen hebben!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.