Grand Prix-winnaar Jarno Trulli is vol lof van de volledig elektrische Formule E-wagen, de Spark-Renault SRT_01E, na een testrit op het La Ferté Gaucher circuit nabij Choisy-le-Roi in Frankrijk.

De 39-jarige Italiaan die vorige week zich heeft ingeschreven bij de Drivers’ Club heeft een hele dag achter het stuur van de inmiddels volledig geteste wagen met de racevaardige 200 Kw accu doorgebracht. De zeer ervaren F1-coureur vertelde:

Vanuit de cockpit voelt het alsof je een echte Formule 1 auto bestuurt. Het geluid is anders, maar je hoort nog steeds het geluid van de elektromotor en versnellingsbak, dus wat betreft gevoel is hij perfect voor een coureur. Misschien is het anders van buiten, maar van binnen heb je het niet door. Tot nu toe heb ik ervan genoten, omdat het een fijne auto is om te rijden.

De SRT_01E heeft al meer dan 1.500 probleem vrije kilometers gereden in tests en zal binnenkort in productie worden genomen. De eerste auto’s zullen medio mei worden geleverd aan de teams op het nieuwe Donington Park hoofdkwartier.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.