Nissan LEAF stekker
Toyota, Nissan, Honda en Mitsubishi hebben samen een nieuw bedrijf opgericht, Nippon Charge Service, om de installatie van EV-laders (en EV’s in het algemeen) te promoten.

Het doel van Nippon Charge Service is helpen bij het aanleggen van een klantvriendelijk Japans laadnetwerk. De verwachting is dat gerelateerde industrieën er ook van zullen profiteren. De Development Bank of Japan (DBJ) zal de gezamenlijke onderneming van de vier autofabrikanten steunen.

Dit is niet de eerste stap die Toyota, Nissan, Honda en Mitsubishi hebben gezet richting een beter laadnetwerk. Op 12 november 2013 kondigden zij hun plan aan om het plaatsen van laadstations financieel te steunen en konden bedrijven die hiervoor verantwoordelijk zijn zich aanmelden. Samen met overheidssubsidies worden de volledige kosten van een installatie vergoed.

Het nieuwe programma richt zich op laadplekken met een grote publieke waarde in de plannen van lokale overheden. Bedrijven krijgen financiële steun om laadpalen te plaatsen op deze plekken, zoals commerciële en accommodatie voorzieningen, alsmede bij tankstations, rustplaatsen en supermarkten. Nippon Charge Service zal de oplaadpunten beheren. De installateurs worden gevraagd om mee te doen met het laadnetwerk van de gezamenlijke onderneming. Klanten van het nieuwe bedrijf krijgen een universeel geaccepteerde laadpas, waarmee ze voor het einde van dit jaar gebruik kunnen maken van de oplaadpunten.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.